Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)

Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)

Lamsbout met knoflook en rozemarijn (Feestrecept)

Aantal personen: 12

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1 lamsbout van 2 kg, ontbeend en weer opgebonden
zout, peper
5 teentjes knoflook, in plakjes
12 toefjes rozemarijn
4 el olijfolie
ca 1 kg kleine sjalotjes of verse zilveruitjes, gepeld
4 dl kalfsfond (pot â 4 dl) of sterke vleesbouillon
50 gr boter in klontjes

Bereiden

Maak 12 kleine inkepingen in de lamsbout, wrijf hem in met zout en peper en steek de plakjes knoflook en toefjes rozemarijn in de inkepingen. Leg de lamsbout in een braadslede en bestrijk hem met olie. Braad de lamsbout circa 10 min inhet midden van de voorverwarmde oven op 240 graden. Schakel de oven dan terug naar 200 graden, leg de sjalotjes rondom de lamsbout en braad het vlees nog circa 30 min. Bestrijk tussentijds regelmatig met olie. Verwarm de fond en schenk deze in de braadslede.
Braad de lamsbout nog circa 1 uur en bedruip hem regelmatig met het braadvocht.
Neem het vlees uit de braadslede en laat het circa 10 min verpakt in aluminumfolie rusten. Schep de sjalotjes uit het braadvocht. Zeef het braadvocht en schep het vet eraf. Roer de boter door het braadvocht en breng op smaak met zout en peper. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus, sjalotjes, aardappelgratin en kruidige schorseneren. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus